Prazský krysarík

Vi kommer att föda upp Prazský krysarík, rasen kallas ibland PK.

Det är en ras med en mankhöjd på 20-23 cm ideal vikt är 2,6 kg.

Rasen ursprung finns i Böhmen, Tjeckien. Namnet betyder rått jägaren från Prag. Det är en livlig ras som behöver mycket stimulans som exempel promenader och/eller mental utmaning.

Den är lättlärd, tuff och arbetsvillig, de ska ha jaktinstinkt.
De är ursprungligen råttjägare och har ett förträffligt och effektivt luktsinne.
Man kan använda rasen till många olika hundaktiviteter lydnad, agility, freestyle, nosework och spår.

När Lola hade varit hos oss i 4 dagar så gjorde hon anspråk på två hundbäddar.

Vår Lola lärde sig att öppna en grind för smådjur i hundgrind i dörröppningen när hon var ca 13 veckor och hade bott hos oss i tre veckor. Smådjurs grinden öppnas med en hasp som man drar ut och som är fjädrande.

En PK luktar inte hund, inte ens när den är blöt. Pälsen är kort och faller väldigt lite. Pälsen glänser när hunden är frisk och får rätt mat.

En PK är en relativt självständig hund som gärna sysselsätter sig med att leka med andra hundar i huset även om det inte är en PK. Den vill följa med om den får, en promenad på 10 km är rask takt inga problem. En uttråkad PK, sysselsätter sig med det den kan komma över, så man kan behöva hund säkra rummet man lämnar hunden i. Den har inga svårigheter att bita sönder canvasburar då ofta vid dragkedjor, eller nätet. Den hoppar också väldigt väl och om intresset är stort tar den sig fram.

Den vill gärna sitta i knät och titta på TV eller när man sitter och läser. Den sover gärna i sängen med matte eller husse. Den knyter gärna band till den som hämtar valpen från uppfödaren.

Rasspecifik Avels Strategi (RAS) PK

Rasstandard PK

Vi är medlemmar i Svenska
Prazský Krysarík Klubben


För att förbättra användarupplevelsen så använder vi ”kakor”. Genom att fortsätta på sidan accepterar du användandet av ”kakor”.

Ip adresser anonymiseras och det använda temat från RapidWeaver är GDPR förenligt, dvs vi samlar inte in data som vi delar, spårar eller säljer.