Campbells dvärghamster (Phodopus sungorus campbelli)

Som sällskapsdjur är Campbells gosig och lätta att hanterad, den går gärna upp i handen redan när den är 4-5 veckor gammal.

En Campbell är mellan 7-12 cm lång och väger mellan 40-65 gram. Det är vanligt att Campbells blir 2,5 år gamla (statistiken hos oss är 2 år, men många blir 3 år)

De trivs i grupper eller par, då de gärna ligger i på eller bredvid varandra när de sover, så vill de flesta uppfödare sälja dem i par eller grupp.

Campbells är oftast lätta att sätta ihop i obesläktade par eller grupper. De har i stället sin revirbevakning mot det som är utanför buren. Det gör att det är relativ vanligt att Campbells blir vaktiga mot det som kommer in i buren som inte är en Campbell. Det innebär att vintervit eller obekanta händer försöker man jaga i väg, går det inte så biter man ”det”.

En del uppfödare anser det normalt och typiskt rasbeteende medan andra, selektivt avlar på hamstrar som inte är vaktiga så att de glatt accepterar händer i buren.

Roslagens har valt att avla så att alla Campbells från oss ska tycka att små händer är något naturligt och att det är positivt när handen kommer. Det händer att vissa hamstrar utvecklar sitt vaktiga beteende först efter de har blivit könsmogna och då vill vi att ni som köpare tar kontakt med oss, så att vi byter ut hamstern/hamstrarna mot några från en annan kull.

Vi vill att alla hamstrar från vår uppfödning ska vara lugna och mysiga att hantera.
Vi tycker inte att det är OK att man är rädd för sin hamster!


När vi är ute på mässor är det våra Campbells hanar som vi sätter i händerna på de små barnen. Deras storlek och temperament gör att även 2 åringar kan hålla i dem under uppsikt.


För att förbättra användarupplevelsen så använder vi ”kakor”. Genom att fortsätta på sidan accepterar du användandet av ”kakor”.

Ip adresser anonymiseras och det använda temat från RapidWeaver är GDPR förenligt, dvs vi samlar inte in data som vi delar, spårar eller säljer.