Stacks Image 5
Välkommen till Roslagens Dvärghamsteruppfödning!

Vi blev registrerade uppfödare hos Svenska hamsterföreningen 2008 och Svenska Dvärghamstersällskapet 2012 (när föreningen grundades).
Vi har fött upp dvärghamstrar sedan våren 2008.

Vi föder upp både Rysk Vintervit dvärghamster och Campbells dvärghamster. I djuraffärer kallas ofta båda arterna för sibirisk dvärghamster.

Hos oss kan ni köpa dvärghamstrar eller hyra dvärghamstrar.

Vårt främsta avelsmål är att få fram snälla, mysiga, friska och långlivade dvärghamstrar. Deras temperament är det viktigaste för oss. Det innebär att vi med stor omsorg väljer ut de mest lämpliga hamstrarna som avelsdjur.
Då jag, Helena, är internationell dvärghamster domare så är även utseendet också viktigt. Men om jag har två hamstrar där den Hamster 1 är lite bättre utseendemässigt, men tycker inte lika mycket om att gosa med människor som Hamster 2. Då är det Hamster 2 som jag väljer att använda i min avel.

Vi ställer ut våra dvärghamstrar både i Sverige och i övriga Europa.

Då vi även är registrerad som djuraffär så säljer vi alla tillbehör som man behöver när man köper sin första hamster.

Vi har burpaket, som innehåller en komplett bur, transportbox, påse strö, ett trähus och en liten påse chinchilla sand.

Uppdaterat: 2017-12-29

Stacks Image 10
Rysk Vintervit dvärghamster

Rysk vintervit dvärghamster har fått sitt namn genom att den, när det blir mörkare och kallare ute, sätter vinterpäls. I de flesta hem är det för varmt och ljust, så den behåller sin färg hela året.

Den kan helt blekas ner och bli vit, men oftast blir den endast ljusare på vissa ställen tex i ansiktet.

Detta är den arten som man oftast hittar ut i djuraffärerna. Oftast kallas den för Sibirisk dvärghamster.

Vintervita dvärghamstrar finns i grundfärgerna Agouti (normal vilttecknad), Sapphire (blå vilttecknad). Den kan ha två olika vita teckningar pearl och mearle.

Mer om Vintervita hittar du
här.


Stacks Image 15
Campbells dvärghamster

Campbells dvärghamster finns 20 stycken färger.
Att det finns så många färger beror på att det finns fyra separata färggener.

Dessutom finns det två olika vita teckningar, platinum och mottled, samt bleknade gen (diluted) och mörkande gen (umbrose). Det finns även en färg som ännu inte har någon fastställd gen.

De flesta uppfödare har endast några av dem hemma. Det är oftast uppfödarens egen smak som avgör vilka färger den har hemma.

Det större uppfödningarna, som Roslagens, kan få fram de flesta färger om önskemål finns. När det gäller vissa färger t ex Champange, som har en dubblering av alla fyra färggenerna, kan det ta tid innan en hamster föds med den färgen.

Mer om Campbells hittar du
här.
go to top